Konst av Anders Wellving

Våra informatörer erbjuder våra medverkande chansen att kunna pryda sina väggar med en exklusiv serie tillverkad för oss på Sveriges hälso informatörer. Dessa signerade och numrerade färgtryck är gjorda i upplagor om 49 exemplar av vart motiv. Storlek 55 x 42 cm

Zebra in Etosha/Namibia

Fotografiet är taget i den karga nationalparken Etosha i Norra Namibia. En plats med oändlig skönhet och kontrastrikedom, som inte lämnar någon oberörd. Zebran står i en äng av vallmo, med solen i ryggen och sommaren omkring sig.

Lioncub in Livingstone, Zambia

En nio månaders lejonunge i Livingstone. Ett stenkast bortom savannen ligger Victoriafallen.Vattenångan från fallen syns tydligt, då den lyfter mot den blå Afrikanska himlen. Elefanter hörs på avstånd.

Oryx In The Shade

Luften dallrar. Sanden virvlar på Etosha Pan, Namibia. Det torra, gula gräset gör landskapet gyllene, och sträcker sig platt mot horisonten. I den knappa skuggan av savannens lövfattiga träd hämtar en Oryx andan. Tiden står stilla och våra blickar möts.

African Elephants, Botswana
I Okavangodeltats hjärts ligger Mombo. Ett paradis på jorden med dess växtlighet, enskildhet och rika djurliv. Elefanter vadar genom den prunkande grönskan, dagen bräcker, och hjärtat slår för Afrika.

Konstnären Anders Wellving är född på Österlen, men har under sin uppväxt bott många år i Zambia. Inspirationen till hans konstnärskap kommer från dessa båda världar- de böljande sommarängarna på Österlen, och den Afrikanska Bushen. Dessa bilder är en kombination av konstnärens intryck, och ett uttryck för skönheten, glädjen och längtan till naturen. 2011 hade Anders på förfrågan från Svenska Turistföreningen och Fredens Hus i Uppsala, två utställningar till minne av FNs tidigare Generalsekreterare, och mottagare av Nobels fredspris, Dag Hammarskjöld. Svenska Turistföreningen skriver: ”Anders Wellvings färgstarka målningar är inspirerade av Skånes öppna vidder och afrikansk hetta. Anders är uppvuxen i Zambia och anknytningen till Sverige har alltid varit Österlen. Det märks i hans akrylmålningar. Böljande vallmofält från den svenska sommaren kontrasterar motiven från södra Afrika med dess folkvimmel, intryck av färger, dofter och möten. Måleriets kontraster speglar hans egna livsskiftningar. Konstnärens målningar binder samman två världar på samma sätt som Dag Hammarskjöld en gång gjorde.”